maanantai 7. elokuuta 2017

Vanhoihin kenkiin uusi ilme

Tässä vielä lomailen hetken ja ilmat ei suosi ulkoilulle niin pitää sitten keksiä sisällä mukavia puuhia. Pojilla alkaa ensimmäinen luokka torstaina ja minulla alkaa uudet haasteet ensi maanantaina kun siirryn kanssa opiskelemaan. Meidän arki muuttuu kertaheitolla, mutta uskon että kaikki sujuu oikein mahtavasti. Joten vielä kun lomaa on hetki jäljellä niin kaikki me touhutaan sellaista mikä on jokaisen mieleen, pojat leikkii Legoilla ja minä askartelen. Huomiseksi onneksi vihdoin luvattu parempaa ilmaa eli silloin ulkoillaan koko päivä.


Tänään otin käsittelyyn kengät jotka olen aikanaan ostanut jostain alennuksella muutamalla eurolla, mutta jääneet lähes käyttämättömäksi. Joten päädyin että olkoon nämä minun testikappaleet meni syteen tai saveen.


Tälläiset kengät valmistui

Koitin katella ohjeita että millä porukka on liimaillut kenkiin kiinni paperia, kangasta tai muuta, mutta ei hyvää ohjetta löytynyt joten päädyin tekemään Eri Keepperillä. Vähän epäilyttää kestääkö kengät tulevaisuudessa kosteutta, mutta aika näyttää tuon.


Tässä kengät joita lähdin tuunaamaan
Poistin kengistä edessä olevat rusetit. Muuten niille ei tarvinnut tehdä muuta, koska olivat ehkä kerran olleet vain ulkona joten eivät olleet edes likaiset. En suojannut millään kohtia mihin en liimaa paperia. 

Yhdestä askarteluprojektista on jäänyt
ylimääräiseksi sanakirjan sivuja.

Paperi jota käytin tähän oli vahan Suomi-Saksa sanakirjan sivuja. Nämä sivut ovat siitä hyviä, että ovat ohutta paperia joten asettuu kenkien muotoon paremmin kuin paksumpi paperi. Multa löytyy kaapeista jos jonkinlaisia askarteluun sopivia tarvikkeita. Totesin että onneks tuli noikin sivut säästettyä, tähän projektiin ne olivat juuri sopivia.

Tässä muita tarvikkeita mitä käytin..

Tein muoviastiaan liima-vesi-glitteri seoksen, johon sitten paperisilpun kastan ja kiinnitän kenkiin.

liima-vesi-glitter seos


Laitoin ensin kengän pintaan siveltimen avulla kerroksen Eri Keeperiä sellaisenaan. Tein kengän osissa, ensin sivelin liimaa noin 1/3 kengästä.

Liimaa kengän pintaan.

Revin valmiiksi paperista silppua. Osa paloista saa olla aika pientä, koska kengän pyöreä muoto vaatii sen. Jos palat ovat liian isoja niin ne eivät asetu hyvin.

Valmiiksi silputtua paperia.

Upotin silputut paperin palaset liima-vesi-glitteri seokseen. Sieltä nostelin yksi kerrallaan palasia ja asettelin kengän pinnalle. Yritin saada reunat mahdollisimman siisteiksi. 

   





Palojen asettelua





















Näin sitten laitetaan koko kenkä täyteen paperinpaloja. Tietenkinhän voi tehdä kengät joissa on vain osaksi koristetta paperista. Se onkin sitten taiteilua että saa kaikki palat pysymään paikallaan kun pyörittelee kenkää käsissä ja yrittää saada ne siistiksi.


Ensimmäinen kenkä valmiina.





   
Yöksi laitoin kengät roikkumaan lavuaarin päällä koukkuihin.
Taustalla näkyy joulupallot jotka tein lopusta liima-vesi-glitter seoksesta. 

Annoin kenkien kuivua seuraavaan päivään asti ja sitten laitoin spraylakkaa. Nyt ne kengät on taas kuvumassa, ajattelin tuota lakkaa muutaman kerran vielä lakata. Kerron sitten joskus kuis noille kengille käy käytössä eli jos tällä tyylillä kengät tuunaat niin en vielä voi luvata että ne kestää kosteutta 😁


  
Tässä vielä kengät. Kuva ei kyllä ole eduksi kengille,
 luonnossa mielestäni paljon paremman näköiset. 

Minä olen aiemminkin tuunaillut kenkiä, laitan tähän kollaasin missä muutamat tuunaamani kengät. Jos itellä ei löydy kenkiä joita tuunata niin kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksesta saa halvalla kenkiä jopa ilmaiseksikin voi hyvällä tuurilla löytää.







Kertokaas ideoita miten vielä voisin kenkä tuunailla 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti