sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Palapeli-villasukat
 koko n. 37

Lankoina kaksi eriväristä Novitan seitsemän veljestä lankaa (minulla käytössä musta ja hohde)


 • ·         luo 56s mustalla 7 veljestä langalla
 • ·         neulo 15 krs 2o 2n resoria
 • ·         neulo 1krs oikeaa, jossa lisäät tasaisesti 4s. Työssä on sen jälkeen 60s
 • ·         aloita kuvio ohjeen mukaan (kuvio toistetaan 3 kertaa leveyssuunnassa

 • ·         kuvion jälkeen neulo 2krs oikeaa mustalla langalla ja vähennä tasaisesti 12s. Työssä on sen jälkeen 48s.
 • ·         aloita resori 2o2n, jota teet 12krs.
 • ·         aloita kantapää sekä sukka osan valmistus haluamallasi tavalla. Alla kerron suunnilleen, kuinka itse tein näissä sukissa.
 • ·         Kantalappu: Neulo kantalappu 1.puikon ja 4 puikon silmukoilla 24s. Minä neulon myös ensimmäisetkin silmukat, mielestäni silloin on helpompaa poimia silmukat kantalapun reunasta. Neuloin sileää neuletta yhteensä 22krs:ta. Vielä neulotaan nurjakierros ennen kantapohjan kavennuksia
 • ·         Kantapohjan kavennukset: Jatka sileää neuletta. Itse teen jaon 24 silmukasta 7-10-7. Neulo kantatilkussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 8s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 8s ja neulo 2 silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ. Jatka samalla tavalla siten että sivusilmukat vähenevät kokoajan ja keskellä silmukkamäärä pysyy samana(10s). Kun sivusilmukat loppuvat jaa jäljellejääneet silmukat kahdelle puikolle (5s/puikko). Poimi kantalapun kummastakin reunasta 11+1s sekä nämä 5 s, jotka olivat kantapohjasta (puikoilla on siis 17s,17s, 12s ja 12s). Neulo yksi kerros sileää.
 • ·         Kiilakavennukset: Neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Tee kavennukset joka kerroksella. Kun kaikilla puikoilla on jäljellä12 silmukkaa (monesti kyllä kavennan niin että puikoilla on 12s, 12s 11s ja 11s niin sukasta tulee napakampi jalkaan), lopeta kavennukset. Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on sopiva. Aloita sitten kärkikavennukset.
 • ·         Kärkikavennus: Neulo jokaisen puikon 2 ensimmäistä silmukkaa yhteen, tee kavennuksia joka toinen kerros. Kun silmukoita on 6/puikko niin tee kavennukset jokaisella kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä langat hyvin.
 • ·         Sukka on valmis ja sitten toisen sukan tekoon.
  


Tämä on sitten minun ensimmäinen kirjoittamani villasukka ohje, joten toivon sen olevan ymmärrettävä.***************


Ihan kohta se vuosi taas vaihtuu. Oletko tehnyt lupauksia jo tulevalle vuodelle? Minä en lupaa muuta kuin sen, että haluan viettää aikaa rakkaitten ihmisten kanssa!

                    

Mari2 kommenttia:

 1. Ihanat! Kiitos ohjeesta!
  t.Palapeli-intoilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin sinulle mainiot villasukat.
   Hyvää alkanutta vuotta 2019.
   -Mari-

   Poista