maanantai 24. huhtikuuta 2017

Idea vaikka äitienpäiväksi...itse piirretty muki
Joulun tienoilla mietin että mitä me voisimme tehdä lasten kanssa läheisille lahjaksi. Mielellään annan mummulle, paapalle ja kummitädeille jotain poikien itse tekemää. Jossain näin idean että myynnissä on tusseja joilla voi piirtää posliiniastioihin ja niin suuntasinkin Sinelliin tutkimusmatkalle.Pojat tekivät itselleen mukit
ja minä kokeilin kaksi mukia itselleni tehdä.


Mukeja ostin Anttilan konkurssimyynnistä, Ikeasta ja Prismasta eli kaikki posliinimukit käyvät tähän tarkoitukseen.

Mukit kannattaa pestä huolella jotta niissä ei ole mitään likaa kun aloittaa piirtämisen. Itse kun piirsin sydämet omiin mukeihin hahmottelin vähän lyijykynällä, mun taidot ei riitä piirtämään suoraan mukiin ilman pientä hahmottelua. Pojat piirsivät suoraan mukiin paljoa ajattelematta 😃. Eräänä kertana kun aloimme mukeja piirtämään toinen pojista epäonnoistui piirtämisessä ja sottasi piirroksensa, kokeilin huvikseen jos kuva lähtisi vielä astianpesuaineella ja harjalla pois ja onneksemme irtosi kokonaan. Tämä pitää tehdä vielä kun piirros on märkä. Me piirsimme mukeja niin että minä pidin mukista kiinni sopivassa asennossa ja pojat piirsivät. 


Tussien värit valitsin joulua ajatellen,
värivaihtoehtoja olisi ollut paljon.
Tusseja on eri merkkisiä ja niissä vähän erilaiset ohjeet mutta kirjaan nyt miten itse toimin: Piirtämisen jälkeen annoin mukien kuivua yön yli (ohjeessa on n.4 tuntia). Laitoin mukit kylmään uuniin ja väänsin asteet n.160C. Annoin mukien olla siellä 90 minuuttia jonka jälkeen sammutin uunin mutta jätin astiat sinne vielä ainakin tunniksi.


Suositus on että astiat pesee käsin jotta kuviot varmasti pysyvät, mutta minä olen laittanut astianpesukoneeseen ja kuviot ovat hyvin pysyneet. Emma lainasi myös tusseja ja teki töihin tunnistettavat astiat itsellensä, hän jopa piirsi lautasen sisälle tekstiä. Teksti on kuulemma melko hyvin pysynyt.


Emman työlautanen


Emman työlautanen sisältäEnsimmäisten mukien jälkeen innostuimme tekemään niitä useat. Sukulaisten lisäksi eskaritädit saivat omat mukinsa joululahjaksi, joihin pojat kirjoittivat tädin nimen ja piirsivät haluamansa kuvan. (Valitettavasti ei tullut otettua kuvia mukeista jotka menivät sukulaisille)


Tässä eskaritädeille tehdyt mukit, Koska homma oli niin hauskaa niin kaivelin kaappeja ja löysin
pullot joihoin piirsin saman kuvion kuin mukeihini


Mutta ehdottomasti rakkaimmaksi mukiksi minulla on tullut toisen pojan tekemä muki. Pyysin häntä kirjottamaan siihen ÄITI ja sanoin että saa piirtää mitä haluaa, ja tälläinen siitä tuli


💗

            Nämä lasten tekemät jutut on vaan niin ihania 💗Ei kommentteja:

Lähetä kommentti