perjantai 16. marraskuuta 2018

Näy pimeällä!

Jossain kuvissa täällä lienee vilahtanut meidän perheen linssilude, joka tunkee kirsunsa joka paikaan ja avustaa mielellään ihan kaikessa. Tämä karvakaveri täytti tällä viikolla kuusi vuotta, ja joka vuosi olen ottanut tyypistä juhlapäivänä valokuvan muistiin.

Jokaisessa kuvassa pojalla on ollut kaulassaan jokin koriste, alkuvuosina miehen vanha kravatti, viime vuosina olen tehnyt koiralle kaulaan uuden rusetin. Tänä vuonna oli luonnollisesti luvassa uusi härpäke, ja tietysti sen pitää olla kiEMuran tyylinen.

En jaksanut koiraa varten tehdä oikeaa solmuketta, vaan surffasin Pinterestistä sopivan mallisen rusetin ohjeen, jonka leikkasin farkusta. Raakareunat saavat kelvata tähän rusettiin, joten tämän tekoon ei oikeastaan tarvitse kuin palan kangasta, sakset ja vaikkapa liimaa, jos ei jaksa ommella! Sama rusettimalli käy vaikka paperisena lahjapaketin päälle. Tai kankaisena vaikka joka asuun ja päivälle uusi - vähän keikarointia arkipäiväänkin!


Vähän jotain extraa silti: heijastinta sekaan!


Pieni ajatusvirhe tuli kuumeessa: leikkasin heijastinnauhasta vahingossa tuon rusetin alemman palan,
enkä päällimmäistä, kuten oli ajatellut.. No sillä mennään, mitä annetaan! :D


Tässä homman ensimmäinen kiinnitettävä asia: päälimmäinen rusetti (alimpana kuvassa)
muodostuu liimaamalla tai ompelemalla päädyt yhteen..
Sitten kaikki kolme palaa liimataan tai ommellaan yhteen päällekkäin.
Tikkasin heijastinnauhan farkkuun, mutta yhtälailla sen olisi voinut vaikka liimata tekstiililiimalla.


Tässä valmis rusetti luonnonvalossa (no sisällä)
ja salamalla kuvattuna, jolloin heijastimen osuuden huomaa paremmin.

Rusetin taakse tuohon pieneen tamppiin ompelin nepparin,
jolloin rusetin saa kiinnitettyä vaikka kaulapantaan..


Koiruuden saa poseeraamaan hyvillä kuvauspalkkiolla, ja tällä kertaa paketissa odotti vinkulelu ja muutama makupala. Tämä heijastinrusetti saattaa päästä seuraavalle kaupunkiretkelle heijastimeksi mukaan! Höpsöjä koiran omistajan hömpötyksiä, mutta kyllä näillä usein saa hymyn muidenkin huulille :) Ja Tiadanpa tehdä itselleni vaikka laukkuun koruksi kokonaan heijastinkankaisen version - hejastimia ei voi olla koskaan liikaa!


"Turo, näytä rusetti!"

Hyvää synttäriä ukkeli! <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti