keskiviikko 15. elokuuta 2018

Vihdoin ne on valmiit...kaksi vuotta siinä meni

Pitkään olen suunnitellut, että haluan oppia tekemään konttineuletta. Kaksi vuotta sitten aloitin tekemään sukkia Dropsin konttineulesukkien ohjeella, lankana käytin Novitan Nallen Taika lankaa.


Sukat valmiina 2 vuoden aherruksen jälkeen.

Ensimmäisen sukan tein juuri ohjeen mukaan, joka oli mielestäni hankala kun jokaiseen ruutuun käskettiin ottamaan oma pieni lankakerä. Sukkaa tehdessä langat  oli kokoajan ihan solmussa. 


Nämä kuvat ovat kesältä 2016, kun ensimmäinen sukka valmistui:





















Kun olin saanut ensimmäisen sukan valmiiksi, unohtui se ja langat isoon lankakasaan olohuoneen nurkkaan. Aina välillä näin keskeneräisen työn, mutta en saanut inspistä jatkaa sitä. Kunnes tänä keskänä kun lähdin junalla hakemaan poikia mökiltä. Edessä oli n. 4 tunnin junamatka ja ei ollut mitään käsityötä mitä ottaa mukaan. Päätin silloin, että nyt on sopiva hetki jatkaa konttisukkia. 



Kuvion neulonta alkoi sujua hyvin melko nopeasti ja tajusin myös etten tarvitse jokaiseen ruutuun omaa lankaa vaan samalla langalla pystyy neulomaan ruudusta toiseen. Lankaa oli jäljellä n. 1,5 kerää joten tietenkin aloitin neulomaan pienemmällä kerällä. Otin junassa muutaman tilannekuvan, ainahan on kiva laittaa jotain kuvia instaan. No jotenkin tässä kuvia ottaessani kokonainen kerä oli varmaan tippunut penkin alle tai johonkin, koska mökille päästyäni en löytänyt kerää mistään. Meinas itku päästä koska kyseistä lankaa ei enää myydä. Kävin kaikki mahdolliset nettikaupat läpi, mutta ei missään enää myynnissä. Laitoin muutamaan paikkaan viestiäkin, mutta ei ole missään. No viimeinen toivoni oli laittaa Facebookin Lankahamsterit ryhmään viestiä. Sieltä onneksi sain muutamalta ihanalta ihmiseltä viestin ja sain ostettua itselleni kerän tätä lankaa. Kiitos vielä heille jotka olivat minuun yhteydessä 💖.


Kotimatkalla neuloin sukkaa niin pitkälle kuin pääsin sillä puolikkaalla kerällä. Pojat keskittyivät matkalla pelaamiseen.



 

Mökiltä kun saavuimme kotiin oli lankakerä odottamassa postilaatikossa. Ja niin taas jatkui neulominen.
 

Kyllä sai moneen kertaan tavata sukan ohjetta, että ymmärsin mitä pitää tehdä. Nalle lanka oli pikkasen liian paksua ohjeeseen, sukista tuli vähän väljät minun jalkaan. Tyytyväinen silti olen lopputulokseen. Tuon Nalle langan Novita voisi minun mielestä ottaa uudelleen myyntiin, on tosi kaunis lanka.



Kuvia valmiista sukista:





Ihanaa alkavaa syksyä, toivottavasti ilmat vielä suosii meitä!


2 kommenttia:

  1. Oletpa ollut sitkeä! Sukat ovat todella upeat. Olen vähän vastaavanlaisien ohjeita katsellut ja haluaisin kokeilla, mutta taitaa olla minulle vähän liian haastavat :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kun oppii sen tekniikan millä noita tehdään, niin kyllä se siitä alkaa sujumaan. Onhan noi haastavammat kuin ihan perus villasukat.

    VastaaPoista