sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Wanhan Emman salakapakka

Alkuvuoden hiljaisuus allekirjoittaneen osalta on johtunut ensinnä jonkinlaisesta saamattomuudesta; olen aloittanut monta eri projektia, mutten ole saanut mitään aikaan. Luon silmukoita, neulon muutaman kierroksen, ja päätän, että ei, ei tästä tule tätä.. Työhuoneeni on täyden kaaoksen vallassa, enkä saa edes raivattua tietä silitysraudan luokse. 

Toiseksi olen pyörittänyt päässäni koko alkuvuoden viikko sitten vietettyjä 40-vuotisjuhliani. 10 vuotta sitten tehtiin kotona cocktaileja muutamalle hyvälle ystävälle, ja samoille linjoille päädyin nyt - mutta vähän isommin. Halusin ehdottomasti järjestää teemajuhlat, ja päädyin muutaman vuosikymmenen läpikahlattuani iloiseen 1920-lukuun. Charlestonia, helminauhoja, hapsuja, paljetteja ja höyheniä. Ja niitä cocktaileja.

Mari tuossa jo esittelikin oman asunsa, mutta olin itse sen verran vaativa (=laiska :D ), että tilasin mekkoni netistä. Hapsuja olisin vielä voinutkin mekkooni itse ommella, mutta paljeteissa menee minun rajani. Olen aikanaan tehnyt sekä itse että työkseni hääpukuja, ja helmi- ja paljettikirjaillut kankaat ovat mahdottoman työläitä työstää, joten tiesin välittömästi, että tällä kertaa on parasta ostaa valmista. 

Koristeet halusin tehdä itse, ja muutaman pimeän illan (ja yön) väkersin tauluja, drinkkireseptejä, koruja vieraille, murhamysteerin rekvisiittaa ja omia korujani. Rakastan yli kaiken asioiden -juhlien! - suunnittelua ja järjestämistä, ja touhu lähtee helposti käsistä.. Useamman lauantai-illan huumaan kuului pullo skumppaa, helmiä, glitteriä ja liimaa (pahan hajuista, mutta tahattomasti haisteltuna ;). 

Tässä muutamalla kuvalla esiteltynä hiuskoristeeni, jonka tein nipusta erilaisia sulkia ja höyheniä, vanhasta hiuspannasta ja rintakorusta. Aikaa meni lähinnä sulkien sommitteluun, sen jälkeen liiman kuivumiseen. Suosittelen lämpimästi tekemään tällaisia sulkakoruja itse; en ole kaupasta löytänyt kovinkaan montaa sopivaa hiuskorua, ja olen muutaman tehnyt aiemminkin pinnipohjaan.


Kannattaa valita sulkiin useampaa sävyä, tämä tuo syvyyttä työhön. Nämä ovat Sinellin
valmiista värisekoituksesta. Kannattaa sommitella sulkia, katsella ja testailla mihin suuntaan
ne kääntyvät ja taipuvat, koska isommat sulat ovat hyvin jäykkiä..
Meikäläiselle vaikeinta oli taas valita väriteemaa. tässä vaihtoehtoiset värit..

Mutta koska riikinkukon sulat ovat niin hurmaavia, päädyin vihreään sävyyn.

Minun ja Marin luottokaverit, Cascon tekstiililiima (hirveä haju!), joka toimii hyvin kankaalla, kuivuu valkoiseksi. 
Toinen luottotökötti on kaiken liimaava Gütermannin HT2, joka on kirkas, ja todella tehokas.

Työsvaiheista en saanut yön pimeydessä kuvia, mutta tässä lopputulos. Vanha metallipanta
toimi pohjana; höyhenet ja sulat on ensin liimattu huopapalaan, ja höyhenten päät piilotin
vanhalla rintakorulla.

Lopuksi liimasin toisen huopapalan ensimmäisen taustalle niin, että panta jäi huopapalojen väliin.
Lopptulos on hieman ruma, mutta eipä tuo päätä vasten aseteltuna näy :)
Itselleen tehdessä tulee usein vähän oiottua siellä, missä voi ;)





Juhliin en suunnitellut liiemmin ohjelmaa, koska paikalle oli tulossa lähes 30 vierasta, kaikki vanhoja ystäviä eri elämäntilanteista. Tiesin, että kaikkien kanssa jutellessani ja kierrellessäni en ehdi paljon muuta tehdä, joten olin suunnitellut pikkupurtavan ja drinkkien lomaan pieneksi ohjelmanumeroksi yksinkertaisen (mutta toimivan, näin jälkikäteen itse sanottuna!) murhamysteerin, jonka löysin netistä. Sen innoittamana suunnittelin rekvisiitaksi muutaman mahdollisen murhaesineen..


Arsenikkia ja vanhoja pitsejä - sopii vanhoille rouville ;) 

Ympäri juhlatilaa tarvittiin ainoastaan muutama tunnelmaan liittyvä pikkutaulu..


Juhlapaikakseni päätyi ihana, tunnelmallinen Stidilä, Helsingin Vanha Tulitikkutehdas, ja paikka itsestään oli kuin luotu teemaani, Wanhan Emman Salakapakkaan. Sen sisustus on niin persoonallinen, ettei tilaan oikeastaan tarvinnut paljon mitään. Muutama teemaan sopiva kyltti ja taulu, hyvä soittolista ja tunnelma oli valmis. Kutsuja netissä lähettäessani en arvannut, kuinka ihania vieraita tulisi paikalle - kaikki suunnittelu ja pieni askartelu oli ehdottomasti kaiken arvoista: salakapakkani ovesta astui sisään toinen toistaan upeampia vieraita, ja juhlista tuli ihanimmat ja upeimmat ikinä! Tässä muutama tunnelmakuva*, joissa vilahtaa myös tuo hiuskoruni.




Hiukset ja meikin teki Salon Orkidea.

Stidilä on täynnä upeita kuvausnurkkia <3

Kuvia meistä kaikista otti Michael Ekblom


Ihanat herkkukakut tilasin Cutie Pielta

Herkullisen raikas Verde..

..syntisen hyvä Macadamian..

..ja jumalainen Afrodite! Nam!


Sanoinko jo, että nam!


Hurmaava murhaajani onnistui työssään täydellisesti, illan aikana näimme useamman upeasti näytellyn kupsahduksen niin baarissa kuin tanssilattiallakin. Vaikka joukossa oli vanhojakin ystäviäni, en tiennyt näin monen olevan myös aivan huikea näyttelijä! Kiitos ihanat, kun heittäydyitte, ja olitte muutenkin aivan upeita! <3 <3 <3 Juhlat onnistuivat todella hienosti, ja hulvattomasta illasta jäi monta ihanaa muistoa. Niistä jokaisesta olen teille Ihanille useamman kiitoksen velkaa! 







*) Kuvien joukossa muutama ystävienikin ottama, kiitos ainakin Mari ja Satu!

Postaukseen ei liity kaupallista yhteistyötä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti