tiistai 6. maaliskuuta 2018

Poikien kanssa reissussa


Niko piirsi laivan



Nyt tulee täysin poikkeava kirjoitus mitä yleensä meillä on, mutta ajattelin nyt kertoa teille meidän mukavasta Tukholman reissusta. Minulla tuli yllättäen mahdollisuus olla perjantaista maanantaihin vapaalla, koska pääsin lääkelaskun tentistä heti ekalla kerralla läpi (vihdoin löytyi hyötyä minun laajalle matikalle lukiossa). 
Kyselin pojilta mitä he haluisivat tehdä näinä vapaina, ajattelin että jos keksimme jonkin pienen reissun niin pyydän heille myös koulusta maanantain vapaaksi. Ideat jotka keksin olivat Tukholman risteily, kylpylään meno esimerkiksi Nokialle tai sitten olisimme kotona ja menisimme esimerkiksi Flamingon kylpylään polskimaan. Pitkien mietintöjen jälkeen pojat päätyivä Tukholman risteilyyn. Ja minä päätin, että lähdemme Silja Linen laivalla. Pojat saivat päättää otammeko A-hytin vai Promenade-hytin. Valinta kohdistui Promenade-hyttiin.




Meidän perhe vielä kotona lähtötunnelmissa







Jännitystä huomattavissa
Laiva odottaa meitä



Vielä matkalla laivalle emme tienneet millainen hytti meitä odottikaan. Ainut mikä oli tiedossa että hytti on kerroksessa 11. Päästyämme oikeaan kerrokseen jouduimme kävelemään käytävän ihan loppuun asti. Ajattelin silloin, että mihin ihmeen viimesimpään nurkkaan meidät laitetaan häpeämään. Mutta ilme muuttui hytin oven avatessamme. Ensimmäisenä tajusin, että huoneessa on kolme sänkyä lattian tasolla. Sitten kurkkasin kylppäriin joka oli VALTAVA. Ja vielä suuren suuren plussan sai hytissä oleva jääkaappi.



Meidän hytti



Vessasta oli vaikeaa saada hyvää kuvaa, mutta eiköhän näistä
 ymmärrä miten paljon isompi tämä on kuin normaalissa hytissä



Jääkaappi😍


Näkymä meidän hytin ikkunasta

Meidän hytin vieressä oli ikkuna josta pystyi ihaikemaan maisemia



Hytin ihailun jälkeen suuntasimme keulabaariin katselemaan laivan lähtöä satamasta. Poikien kärsivällisyys alkoi loppumaan kun äiti halusi nähdä Kustaanmiekan ohituksen, mutta reippaat jätkät jaksoivat vain pienellä mutinalla.



Video Kustaanmiekasta:



Pojat tutkailee
Kustaanmiekka







Ensimmäinen ilta meni vähän discoillessa, pelaillessa, herkutellessa ja ihmetellessä.
















Piti sitä vähän tehdä käsitöitäkin matkalla


Aamupalalla käytiin buffetissa syömässä mahat täyteen, jotta jaksamme koko päivän


Ulkonäkö ruuassa on tärkeää


Tukholmaan meillä ei hirveästi suunnitelmia tai odotuksia. Pojilla oli tietyn tyyliset pehmolelut jotka olin luvannut, että saavat ostaa.
 Ostin jo laivalta metrolipun (lapset kulkee metrolla viikonloppuisin ilmaiseksi). Metrokartasta oli pakko ottaa valokuva, ei ole tottunut että metroja voi mennä moneenkin suuntaan...

Blondi tarvitsi muistiksi kuvan metrosta jolla kuljetaan

Olimme Tukholmassa noin 10.30  ja totesimme, että kaupat aukeavat vasta klo.11.00. Hetken istuskeltiin ja käveltiin jotta kaupat aukeaisivat. 

Odottavan aika on pitkä...



 Br-lelukaupassa ei kuulemma ollut oikeanlaista pehmolelua, mutta Lego osasto piti tutkia tarkkaan. Muutaman kaupan jälkeen sopivat pehmolelut löytyivät ja niin alkoikin poikien into loppua ja tuli toive että lähdemme jo laivalle. Olimme laivalla noin klo.13 aikoihin, joka oli lopulta ihan hyvä idea. Lepäiltiin rauhassa ja valmistauduttiin iltaan.


Meidän kohokohdat Tukholmassa


Varasin takasin tuloon meille ruokailun Buffetista. Arvasin ettei pojille hirveästi maistu, mutta olin se äiti joka otti lapsille kännykät mukaan jotta sain itse syödä pitkän kaavan mukaan rauhassa. Ja täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt seisovan pöydän antiin. Edelliset kokemukset laivan seisovasta pöydästä on vuosien takaa ja silloin ne ovat olleet tosi kalapainotteisia ja kala-allergikkona on ollut silloin valikoima niukkaa. Nyt oli tarjolla todella kattavasti myös minulle vakka ja mitä.



Ruokailun jälkeen vähän discoiltiin ja pojat touhuili leikkipaikalla.

Kuvaa mereltä joskus illalla Tukholman saaristosta


                                                   
                         
Aamulta kuvia jäisestä merestä:








Vielä lopuksi hauskuutta...
Kaikki tehdään yhdessä...
ja usein samaan aikaan🙈






Oli niin ihana reissu, vaikka olinkin sen jälkeen yhtä väsynyt kuin kaveriporukan reissujen jälkeen. Nyt syy kyllä täysin eri. Poikien takia oli pakko pitää hytissä yksi valo päällä yöllä ja mulle se vaikutti niin että uni ei meinannut millään tulla. Toinen mikä valvotti oli jäät jotka kolisivat aikas kovalla ryminällä laivaan, varsinkin kun poikettiin yöllä Maarianhaminassa.

Niin ja pojat pitivät huole minun linjoista syömisestä huolimatta, jokainen kerta käveltiin portaita pitkin ja jätettiin hissi muiden käyttöön.

Ihanaa maaliskuuta kaikille 😊!



+pojat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti