torstai 25. toukokuuta 2017

Miniatyyripuutarha vol 2.


Meillä on pihalla seisonut pitkään poikien kottikärryt ja vetokärryt joita ei juuri ole käytetty ja kottikärryssä vielä halkeama pohjassa. Alkukeväällä kun kävimme Emma, minä ja minun pojat Annalan puutarhassa miniatyyripuutarha kursseilla niin sain idean, että noitahan voi hyvin käyttää kukkaruukkuina.
Tässä pohjasta jo haljenneet lasten kottikärryt.

Kävin ostamassa taimia muutenkin muutamaan kukkaruukkuun pihalle joten varasin niistä myös muutaman näihin. Ajatus oli myös se että kaivelen pihan kukkapenkeistä monivuotisia kasveja joita hyödynnän näissä asetelmissa sekä pojat ovat minikasvihuoneessa kasvattaneet muutamia kukkia ja herneitä. (minun tietämys ei sitten riitä nimeämään kasveja 😆)




tässä kasveja mistä lähdettiin miettimään asetelmaa,
 moni kukka kyllä löytyi lopulta kukkapenkistä.
Kottikärryssä kun on halkeama pohjassa niin ajatus on se että se saa olla etupihalla missä ei ole katosta, vetokärryssä ei ole reikiä pohjassa niin se pidetään takapihalla katoksen alla ja kastelemme sitä itse. Meiltä löytyi ennestään kevytsoraa sekä ihan tavallista puutarhamultaa joten niillä lähdettiin. Soraa pieni kerros pohjalle ja multaa päälle.


Tässä täytetään vetokärryä


Pojat saivat käydä hakemassa sisältä yhden tai kaksi lelua joita näihin käytettiin. Kumpikin sai sitten ehdottaa mitä siihen asetelmaan tulisi. Toisella ideana oli lentokenttä ja toisella autotie ja parkkipaikka. Hahmottelimme mihin tulee hiekka-alueet ja sit aloimme miettiä mitä kasveja laitamme. Poikia nyt ei niin kiinnostanut mitä kasveja missäkin on kunhan tiet ja lelut on hienosti esillä. Ei kerrota kellekään, mutta käytiin pieni kipollinen hiekkaa hakemassa yleisen pihan hiekkalaatikosta jotta saimme tehtyä tiet, kiviä löytyi meidän omalta pihalta.




lentokenttä



 Tässä lähikuvassa valmiit minipuutarhat






autotie ja parkkipaikka





















Tässä vielä asetelmat kauempaa...saa nähdä millaisena asetelma pysyy sateessa, mutta aina sitä voi parannella uudestaan. Kottikärry on tien vieressä joten varmasti saa paljon katseita ja toivottavasti monelle hymyn huulille 😊



















Ottakaa lapset touhuihin mukaan. Lasten mielikuvitus on niin eritasolla kuin meidän aikuisten, meillä olisi niin paljon opittavaa lapsilta 😉



+lapset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti