sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Itse värjätyistä langoista villasukat

 Olen ennenkin värjännyt lankoja itse, sillon käytin elintarvikevärejä. Keväällä päätin että kokeilen värjätä punakaalilla. Aikoinaan löysin värjäysohjeen jostain Novitan lehdestä. Värin kiinnittämiseen käytin etikkaa. Novitan ohjetta en löydä netistä joten tässä vastaava Iltasanomissa julkaistu.


Itsellä ei ollut mitään kokemusta kasveilla värjäyksestä, mutta lähdin kokeilemaan. Lankana käytin valkoista Novitan Nalle ja 7 veljestä lankaa.       


Punakaali
Punakaali kattilassa


En ihan hirveesti jaksanut lukea ohjeita kuinka kauan lankaa tulee pitää liemessä. Tajusin värjäyksen jälkeen, että olisivat saaneet olla paljon pidempään, jotta väriä olisi tarttunut lankaan paremmin. No ehkä muistan seuraavalla kerralla. 


Langat kattilassa:Langoista tuli haalean vaaleanpunaisia.

Kuva ei täysin näytä lankojen oikeaa väriä


Langat ovat odottaneet pitkään sopivaa mallia. Päädyin tekemään yksinkertaiset ja helpot säärystimet ja lyhytvartiset villasukat. Tykkään tästä yhdistelmästä, jos jalkaterät lämpenee liikaa niin voin ottaa sukkaosan pois. Ja töissä toisien työkenkien kanssa en pysty pitämään villasukkia, niin säärystimet ovat just pathaat.


Sukat ja säärystimet


Vaikka olenkin aikamoinen kotihiiri, niin kyllä tää karanteeni on syvältä. Nyt keksii kaikkea mitä muka just nyt pitäis tehdä ja minne mennä. On se ihmisen mieli outo, kun ei saa tehdä ja mennä miten vaan niin sit tulee kaikki oudotkin jutut mieleen. No keskityn nyt sitten käsitöihin, muutamat keskeneräiset jos saisi valmiiksi ja ehkä jotain uuttakin.

MUKAVAA SUNNUNTAITA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti