perjantai 13. heinäkuuta 2018

Päiväretki mökiltä...Eläinten vanhainkoti

Tänään meille rantautui ukkosrintama. Lähdettiin aamulla toisen pojan kanssa aurinkoisessa ilmassa pyöräilemään, mutta puolessavälissä matkaa rupesi vähäsen satamaan joten päätimme lähteä reippaasti takaisin mökille ja pihaan sapuessa sade yltyi kovaksi. Ja nyt muutaman tunnin on ukkonen mennyt ja tullut. Joten nyt on hyvä hetki kirjoitella tänne.

Eilen jo kirjoittelin meidän reissusta Wanhaan Markkiin Ylistaroon. Eilinen postaus keskittyi myymälään, tänään kirjotankin sitten niistä ihanista eläimistä.


Oli muutama kartsakin, vanhempien asukkaden seassa.


Kuten jo eilen kerroin niin Wanha Markki on kunnostettu maatila, ihanat punamultaiset talot, aitat ja talli sijaitsevat pihalla.
Osa eläimissä oli aitauksissan ja osa liikkui ihan vapaana pihapiirissä. Kaikkien aitauksien lähelle pääsi ja eläimet tulivat omien halujensa mukaan rapsutettavaksi. Myymälästä myös sai ostaa pienissä pusseissa herkkuja eläimille, jos halusi niitä ruokkia. Pihalle maksu oli 6€/hlö (alle 2v pääsivät ilmaiseksi).


Pihapiiri


Kaikista eläimistä oli pieni kertomus, jossa oli nimi sekä minkä luonteinen kyseinen eläin on ja tykkääkö rapsuttelusta vai ei.


Annan nyt kuvien kertoa minkälainen paikka on:































Pojalla oli mukana oma pehmolelu Jäijää-apina joka kulkee ihan kaikkialla mukana.













































 Poikia jännitti koskea karjua. Ilma oli todella lämmin eli eläimet ottivat levon kannalta päivän.


 Minipossu
















Nämä kanat oli minun lemppareita. Toinen poika sanoi niitä pöllökanoiksi ja toinen sanoi että niillä on pitkätkalsarit kesälläkin jalassa.



Alpakoilta oli turkki leikattu, oli aikas veikeän nälöisiä lyhytkarvaisena.



Eipä ollut pojat ennen kalkkunaa nähneet, joten sekin oli kokemus.


Pupulle oli rakennettu ihan oma pohjalainen talo.


Toinen poika halusi moneen kertaan päästä kuvassa olevaan aittaan. Hän ihastui kissavanhukseen ja halusi nähdä hänet monen monta kertaa.



Kissanpäivät



Pihapiirissä oli kaikenlaista rekvisiittaa, tässä yksi ihana oivallus, Puimuri pehmiskioski.




Me ei pystytä kotieläintä ottamaan toisen pojan pahan allergian takia, joten tälläiset paikat ovat siksikin meille tärkeitä. Itse vaan unohdin täysin aamulla antaa pojalle allergialääkettä, joten kun lähdimme tilalta niin pojan silmiä vähän kutisi. Mutta onneksi selvisimme vain pienellä kutinalla.


Suosittelen ehdottomasti kaikille paikkaa. Itse aion viimeistään ensi kesänä vierailla taas tuolla. Jos asuisin lähempänä niin vierailisin varmasti useammin. Kannatta tarkistaa aukioloajat nettisivuilta, koska paikka ei ole auki kuin kesäisin ja sillonkin maanantaisin he viettävät vapaapäivää.


Ihanaa kesää kaikille!

Onko ideoita Suomessa ihanista paikoista missä kannatta ehdottomasti vierailla?
Ja jos keksit jonkun must paikan matkalle Vaasa-Helsinki niin vinkkaa, ajelen tuon matkan tulevana maanantaina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti