perjantai 22. kesäkuuta 2018

Se olis juhannus nyt...

Saavuin muutama päivä ennen juhannusta mökille. Ennen sitä vietettiin hyvän ystävän polttareita Tallinnassa mahtavassa seurassa. Nyt onkin sitten aika rauhoittua täällä hiljaisuudessa. Takaraivossa kyllä huutaa tekemättömät koulutehtävät. Olisi edelleen yksi yrityskurssi tekemättä loppuun, nyt kyllä päätin muutaman päivän olla sitä ajattelematta.


Otin joitain käsityö juttuja mukaan, joita tässä loman aikana voisi tehdä. Ensimmäisenä valmistui juuri ennen juhannusta lapaset ja kynsikkäät, niitä voi käyttää joko erikseen tai yhdessä.





Kynsikkäät ja lapaset








Alku kesä oli niin lämmin, mutta eihän sää petä vaan nyt juhannuksena lämpötila lähentelee +10 astetta ja vettä sataa. Joten oli hyvä, että lapaset valmistui lämmittämään keskikesän juhlaa.






Hellemekko valmistuu
Muutamat kankaat ja kaavat otin myös mukaan kotoa. Täällä on minun mummun vanha ompelukone. Pakko myöntää, että tuli kyllä ikävä omaa ompelukonetta ja saumuria kun ompelin. Mutta eiköhän mekosta ihan hyvä tule silti. Kangas on Eurokankaan palalaarista joskus ostettu ja tietenkin vähän farkkua laitan myös mekkoon. Kun se ilma ulkona on vain sen noin +10 astetta niin huone missä leikkasin kangasta ja ompelin oli kylmä, kun siellä ei ole lämmitystä. Jäi mekko kesken kun sormet alkoivat olemaan niin jäässä. No eipä nyt ole mitkään hellemekko kelitkään. Toivottavasti helteet pian palaavat, ettei tarvitse ensi kesään odottaa.

Kuulokkeet ovat olleet kovassa käytössä, kun viime viikolla rupesin tutustumaan kirjaston äänikirja tarjontaan. Minua on pidempään jo harmittanut etten ole ehtinyt lukemaan kirjoja, kun olen keskittynyt kaikenlaisiin käsitöihin. Lainasin heti yhden kirjan ja varasin muutaman muunkin. Nyt voin kuunnellen "lukea" kirjoja. Suosittelen tätä kaikille, jotka ovat hurahtaneet käsitöihin ja tietenkin muillekin.



Sini-valko raitaista lankaa, josta kynsikkäätkin valmistin jäi vielä 2,5 kerää. Lähdin ensimmäistä kerran tekemään ruttusukkia. Selailin netistä vähän ohjeita ja totesin, että ruttusukat ovat tarpeeksi yksinkertaiset tähän lomailuun. 


Ruttusukst valmistumassa.

Ei kyllä mitään havaintoa kenelle ruttusukat tekisin, minun oma villasukka varasto alkaa olla niin täynnä. Ideoita kuka olisi vailla villasukkia ensi talveksi?


IHANAA JUHANNUSTA KAIKILLE!!!



Vielä lopuksi kuva, joka kuvastaa meidän juhannusta...me ollaan viimesimpinä juhannuksina aina käyty urheilemassa...tai siis pojat urheilee ja minä valokuvaan. Ehkä pitäis ottaa omista lapsista mallia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti