lauantai 30. syyskuuta 2017

Alokasleiri..lasten synttärit
Minun poikien 7 vuotis kaverisynttäreitä vietettiin viime viikonloppuna armeijateemalla. Teeman idea lähti Emmalta, minä innostuin heti, pojat empi hetken mutta ajan kanssa myös hekin innostuivat. Bileitä on mietitty jo hiljalleen alkuvuodeata asti, mutta ainahan siinä käy niin että toteutus tapahtuu vasta lähellä bileitä ja kiire tulee. Käytiin ostamassa kasa armeijatakkeja, jotka oli aikuisille sopivaa kokoa ja lasten versioista tein liivejä. Lasten takeista leikkasin hihat irti ja lyhensin helmasta. Jokainen myös sai oman nimensä liivin/takin rinnuksiin. Meillä siis myös aikuiset pukeutuivat teeman mukaan.


kasa takkeja, lasten liivi sekä aikuisten versio

Poikien synttäri päivä on syyskuun alussa, mutta päädyimme viettää kaverisynttärit vasta syyskuun lopulla jotta pojat ovat tutustuneet kaikkiin uusiinkin koulukavereihin. Lupasin alkujaan että kutsuja voitaisiin antaa 10 kappaletta, mutta kun käytiin läpi kavereita niin kutsuttujen määrä oli 12. Ja lopulta paikanpäälle pääsi tulemaan 10 vierasta + tietenkin pojat. Niin ja olin tosi tyytyväinen kun jätkät kutsui myös kaksi tyttöä ja nämä tytöt vielä tulivat synttäreille. Aikuisia oli viisi, mikä helpotti homman sujumista.


Pitihän ne kutsutkin olla armeijateemaisetMietimme Emmn kanssa mitä touha me keksisimme muutamaksi tunniksi jotta lapsilla olisi mukavaa ja me aikuiset selviäisimme hengissä. Temppurata idea tuli meiltä aikuisilta ja pojat ideoivat että haluavat askarrella. Askarteluiksi keksimme puutikuista ja pyykkipojasta tehtävä lentokone sekä pahveihin liimatujen kuvien värittäminen .

Pyykkipoika lentokone

Värityskuvat

Halusimme myös ottaa hauskoja ja ikimuistoisia kuvia juhlissa, joten teimme isosta pahvilaatikosta lentokoneen. Tämän lentokoneen tekemiseen pojat osallistuivat myös innokkaasti. Tarkoitus siis juhlissa ottaa kaikista halukkaista kuva lentokoneessa.Juhlia edeltävänä päivänä koulujen ja töitten jälkeen menimme valmistelemaan bileitä. Bileet vietettiin erään työpaikan varastotiloissa. Kahvihuoneessa tapahtui askartelut ja herkuttelu sekä varastoon rakensimme temppuradan armeija tyyliin.


Temppurata:


 


                                           

Edeltävänä iltana myös leivoin tietenkin armeijateemaan sopivia leivonnaisia. Päätin etten kakkua rupea tekemään, koska se olisi ensinnäkin ollut vaikea kuljettaa juhlapaikalle sekä edellisistä lastenkutsuista viisastuneena tiesin ettei kakku monelle maistu. Päädyin muffinseihin sekä ostin keksejä, sipsejä ja karkkeja. Muffinsien perusohjeen otin netistä. Kun olin perustaikinan tehnyt jaoin sen kolmeen osaan, yhden jätin sellaiseksi, yhden maustoin kaakaolla ja suklaan palasilla sekä yhden värjäsin vihreällä elintarvikevärillä. Osaan muffinseista myös laitoin kuorrutteen joka oli suoraan mokkapalojen kuorrute.


Muffinsit menossa uuniin
Taikinat


Kuorrutuksella...


...sekä ilman.Itse juhlat menivät vauhdikkaasti touhutessa. Lasten palautteesta päätellen kaikki nauttivat.


Kuvia juhlista (valitsin kuvia joissa vaan meidän perheenjäseniä):


Vaikka juhlien järjestäminen vei aikaa niin oli jokaisen kulutetun minuutin arvoinen 💖. Iso kiitos Emmalle avusta, ilman sitä juhlat eivät olisi onnistuneet.

P.S. Koska liiveistä jäi maastokuvioista kangasta niin olihan niillekin keksittävä käyttötarkoitus, tässä vielä muutama idea niistä

4 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat bileet :) Onnea pojille!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Melissa :), saas nähdä kuin kauan liivit on käytössä :D

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, vautsi mitkä kekkerit!!! Jää varmasti sekä sankarin, että vieraiden mieleen <3 Mukavaa syksyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi mukavat juhlat, tulee paineet mitä ensi vuodeksi keksitään ;)

   Poista