sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Vanhasta kellosta uusi

Kun lapset kasvaa niin niiden innostus erilaisiin leluihin ja tavaroihin tietenkin muuttuu. Meillä on jo pitkään ollut poikien huoneen nurkassa Salama McQueen seinäkello jota pojat (kohta 7v.) ovat pitäneet liian vauvamaisena heille. Millään en viitsinytnyt laittaa kelloa kiertoon vaan pähkäilyjen ja muutaman Pinterestistä bongatun kuvan jälkeen lähdettiin suunnittelemaan uutta kelloa. Pojat ovat todella innokkaita rakentamaan Legoja joten aihe tuli helpolla sieltä. Piti vaan suostutella etta saan yhden ison Lego alustan käyttää tähän projektiin, sekä kumpikin poika sai kaksi ukkoa valita joita tähän myös käytetään.

Siinä tarvikkeet mitä tarvittiin 



Kaikki tarvikkeet löytyi kotoa joten oli vielä ilmainen projekti 😊. Eli kaapeista kaiveltiin pora, poranterät, vanha seinäkello, Lego alusta, Lego ukkoja poikien toiveiden mukaan, pikkuset Lego napit, ruuvimeisseli (meillä kyllä terävää veistä käytettiin ruuvarin tilalla), juuttinarua, viivotin, kynä ja puupalikka jonka päällä porasin.

Sitten vaan lähdin purkamaan vanhaa kelloa, onneksi tausta oli ruuveilla kiinni joten helposti sai auki. Seuraavaksi kellon viisarit vaan irti ja näin meillä oli kellon koneisto käyttövalmiina tulevaan uuteen kelloon.


tässä vanha kello purettuna

Sitten lähdinkin mittailemaan alustan keskikohtaa, päädyin siihen että paras porata noin suunnilleen keskimmäiseen Lego nappulaan vaikka se ei ollutkaan täysin keskellä alustaa. Sopiva reikä kun saatiin porattua ni ei muuta kuin kellon koneisto paikalleen. Jouduin käyttämään vähän kaksipuolista teippiä jotta koneisto pysyy paikalla, mutta sitähän ei kerrota kellon ihastelijoille koska sehän ei lopputuloksesta näy😉. Niin ja tässä myös välissä vähän harjoiteltiin poikien kanssa poraamista, puupalikkaan kumpikin jätkä sai äidin avustuksella porata muutaman reiän.

 kellotaulu ilman koristeita



Kellon seinään kiinnittämistä varten olin päätynyt että laitamme juuttinarua joten sitä varten myös tarvitsi muutama reikä porata kellotaulun yläreunaan. Juuri kun sain poraukset hoidettua niin suomen kesä taas päätti kastella meidät joten siirryimme sisälle jatkamaan hommia. Onneksi jäljellä olikin vain sisäsiistit osiot. Lego ukot laitettiin numeroiden 3,6,9 ja 12 kohdalle ja muiden tuntien kohdalle pienen pienet nappulat. Pojat itse saivat sopia että mikä ukko mihinkin kohtaan menee. 

Tässä se nyt sitten on 



Mikä parasta tässä kellossa niin voimme koska vaan vaihtaa erilaisia Legoja kellotauluun. Ihastuin tähän niin että poikienhuoneen sijasta tämä kello päätyi meidän olohuoneeseen 😜


+Pojat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti