sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Villasukkia keskellä kesää


Olen aina tehnyt villasukkia/villatakkeja ym. keskellä kesää. On ainakin mahdollisuus, että ne valmistuvat ennen pakkasia. Mallit näin lomalla tulee myös olla aivot narikkaan tyyliin eli ettei tarvitse liikaa miettiä ohjeita.



Sukkia helteellä


 En vaan tiedä miksi minä taas sukkia neulon kun omat varastot ovat täynnä niitä ennestäänkin. Villasukat ovat sellaisia, joita en viitsi myydä koska niiden hintamielikuva on niin vääristynyt. Naisten joulumessuillakin viime vuonna jotkut myivät villasukkia 5-10 eurolla, eihän sillä edes kustanna lankojen hintaa saati, että työlle saisi yhtään hintaa.

 Alkukesästä eräs hyvä ystävä pyysi minua tekemään hempeän väriset pitkät villasukat. Kävi vielä tuuri tällä ystävälläni sattui olemaan synttärit alkukesästä, joten tein sukat synttärilahjaksi.

Lanka johon päädyttiin oli Adlibriksen Socki Plus,
 ihan vaan värin takia.
Sukat tein tasan langan raitojen mukaan. Muutaman kukan myös virkkasin sukan varteen.




Lahjapakettina toimi pussukka jonka
 tein farkkushortsin lahkeesta ja liimasin
  tummemmasta farkusta sydämen
Eipä tullut otettua kovin edustavaa kuvaa sukista..




Koska hempeitä lankoja jäi vielä, päätin neuloa niistä langoista myös itselleni villasukat. Vaihtelin lankoja niin että raidoista tuli vähän kapeammat ja harjottelin lisää pieniä virkkaustöitä, niin sukan kylkeen pääsi myös perhoset.











Minun sukat tässä vielä ilman virkattuja koristeita.
En kohdistanut mitenkään värejä,
joten sukkien raidat ovat eri kohdissa.
Virkatut koristeet





Pientä näpertämistä...näiden kiinnittämisessä
menee yllättävän paljon aikaa







Minun valmistuneet sukat

Mökille tulin vähän ennen juhannusta ja minulla oli muutama ylimääräinen kerä sini-valko raitaista Adlibriksen samaa lankaa kuin yllä olevissa villasukissa. Selailin netistä helppoja villasukkien ohjeita ja jostain muistui mieleen ruttusukat. On pitänyt aiemminkin tutustua kuinka ruttusukat neulotaan, mutta on jotenkin unohtunut. Neulominen oli todella nopeata. Lankaa minulla oli n. 2,5 kerää (250g), Tein kumpaakin sukkaa vuorotellen niin pystyin tekemään varren mahdollisimman pitkäksi, kun tarkkailin langan menekkiä (täällä mökillä ei ole keittiövaakaa, jonka avulla olisi ollut helpompaa tarkkailla kuin paljon voi kumpaankin sukkaan lankaa käyttää).






Pohdin neuloessa voisko myös sukan kärjen tehdä myös ruttu tyyliin, mutta päädyin silti lopulta tekemään normaalin kärken. 


Voiko olla ihanampaa kuin omaa aikaa, aurinko, riippumatto, villasukan neulomista ja hyvää musiikkia💖




Tässä valmiit sukat. 
Tai siis ne ei ole ihan valmiit, lankoja ei ole vielä päätelty. Pohdin edelleen kenen kotiin nämä villasukat menisivät. Nyt ne ovat kokoa 37, mutta lankaa on vielä niin että saan niistä suuremmatkin. Jos hyviä ideoita kenelle ne lahjoittaisin niin saa vihjata? 


                                                     






Toivottavasti aurinko jaksaa taas paistaa sateisen juhannuksen jälkeen!
Ihanaa kesää kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti