lauantai 2. joulukuuta 2017

Joulukalenterin luukku 2

Yksi materiaali nousi nopeasti minun ja Marin lemppariksi farkun rinnalle, nimittäin vanhat kirjat. Ensimmäiset yhteiset kirjatyöt taisimme tehdä Aikuisopiston kirjalaukku-kurssilla. Siellä näytettiin, miten vanhasta kirjasta saa vaikka minkälaisia laukkuja ja salapiiloja leikkaamalla sivuja irti, käyttämällä kansia ja korvaamalla poistettuja sivuja vaikka kankaalla tai nahalla.

Koska näistä askarteluista jäi paljon kirjan sivuja yli, jossain vaiheessa innostuimme kirjojen taittelutöistä, book foldingista. Mari taiteili joitakin sydämiä ja jopa tekstejä kirjoista; minun hermoni lepäsivät parhaiten helpommassa taittelussa, ja näitä kirjakynttilöitä syntyikin muutamia ihan vaan telkkaria katsellessa. 

Yhdestä paksusta kirjasta saa jopa kolme kynttilää (tai vaikka joulukuusta, kuten alimmassa kuvassa). Kynttilää varten ylös täytyy leikata kolo led-kynttilälle (näiden kanssa ei siis missään nimessä saa käyttää oikeita tuikkuja tai kynttilöitä!!). Taittelutyylistä riippuen kynttilästä saa leveämmän (kuten ekan kuvan keskimmäinen) tai kapeamman (saman kuvan taustalla).

Lopuksi kynttilän voi koristella vaikka miten. Päädyimme farkkuun ja vanhoihin pitsi- ja koristenauhoihin, jotta kierrätysideamme jatkuisi mahdollisimman pitkälle. Joulukuuseen koristeet syntyivät pienellä lisäaskartelulla.


Kirjojen ystävien lempikoriste!

Tunnelmaa riittää yhdestäkin, muutamalla saa kivan asetelman.

Joulukuusi syntyy kynttilää vauhdikkaammin,
tosin koristeluun voisi käyttää aikaa vaikka kuinka..


Jos tykästyit näihin ideoihin, ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Suosittelen katselemaan you tubestakin videoita, niiden avulla saa muutamat haastavat kohdat toimimaan paremmin. Ja jos et jaksa alkaa askartelemaan näitä, niin mepä tiedetään yhdet joulumyyjäiset, mistä muutaman voi saada omakseen ;) Tavataan Naisten Joulumessuilla Wanhassa Satamassa 6.-10.12. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti