maanantai 20. huhtikuuta 2020

Farkut vanhoista farkuista




Meidän lempi materiaali on ehdottomasti farkku. Kaikenlaista on jo tullut tehtyä (tässä muutamia linkkejä joissa niitä löytyy: hattu farkuista, kolme erilaista hupparia samalla kaavalla, asu KIP tapahtumaan). Tänä keväänä päätin kokeilla myös farkkujen tekoa vanhoista farkuista. Muutama päivä sitten kirjoittelin anorakin tuunauksesta ja muutamat huomasikin samalla myös minun housut. Nämä kuvassa olevat ovat viimeisimmät jotka olen tehnyt.






Kaavan piirsin käytössä olevista farkuista noin suunnilleen. Ja ensimmäisten farkkujen jälkeen totesin kaavan onnistuneen minulle täydellisesti.


















Ensimmäisien farkkujen pieni ongelma ainoastaan oli se etten tarkkaan katsonut miten päin farkkujen palat asettelin, joten housut kiristivät muutamasta kohtaa koska jousto oli väärään suuntaan. Kaikki palat ovat siis joustavasta farkkukankaasta, koska farkut ovat melko tiukan malliset.




Koska totesin, että kaava on hyvä ja ensimmäisten farkkujen pienien virheiden jälkeen halusin myös täydelliset farkut. Joten tein sekä siniset, että mustat. 


















































Olen tehnyt erilaisia töitä vyötärökaitaleista(esim. laukku vyötärökaitaleista ja iltalaukku)  joten siitähän se idea sitten lähti, että teen myös housut vyötärökaitaleista.

Kovin työ oli irroittaa vyötärökaitaleet ja ilman haavereita ei selvitty, mutta onneksi kaapista löytyi ihana nasu-laastari.





















 Hiljalleen niistä muodostui kangasta:



























Tässä vielä vähän keskeneräisenä


Rohkeasti vain kokeilemaan vaatteiden tuunaamista sekä vanhoista vaatteista uuden tekemistä.


Tällä viikolla vietetään taas vaatevallankumousta sekä viikonloppuna korjataan vaatteita.
Ajattelin ainakin jollain tavalla osallistua näihin koronasta huolimatta. Viime vuonna vietimme Emman kanssa korjausmaratonia meidän takapihalla.


Ihanaa alkanutta viikkoa💙




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti