tiistai 4. syyskuuta 2018

Rautalankaa

Muutaman viime viikon ajan onkin ollut hieman hiljaisempaa blogin puolella, mutta ei niin hiljaista ompelukoneiden ääressä! kiEMuran Instassa on vilahdellut niin tylliä kuin ruutukangasta ja farkkua. Mitä ihmettä me oikein ollaan touhuttu!

Melkein ensimmäisiä meidän tekemiä jämäfarkkuvaatteita oli hameet, ja tarkemmin sanottuna erilaiset kellohameet. Ison uuden pinnan tekeminen tilkuista on jotenkin kiehtovaa, ja perussininen denim saa aivan uuden ilmeen helpolla (mutta aikaa vievällä!) tavalla. Kerran kun tekee hyvän kaavan niin ei osaa enää lopettaa, kangasta, pituutta ja yksityiskohtia vaihtamalla saa yhdellä kaavalla aikaan vaikka koko vuodeksi hameita!

Viime keväänä oli pakko päästä tanssahtelemaan uusien kellohelmojen kanssa, ja sen jälkeen meillä onkin ollut into päästä hulmuamaan uudestaan, joten kun Facebookissa tuli vastaan Twist & Twang Rautalankaristeily, me varattiin heti liput! Viking Gracen 22 tunnin risteily oli tapahtumapaikkana siitä helppo, että majoitus oli kertaheitolla kunnossa. Lauantai-illalla olisi yksi setti keikkoja ja sunnuntain paluumatkalla toinen mokoma. Sehän tarkoitti meille tietysti kokonaista vaatevuorta - eihän tästä yhdellä asulla voi selvitä millään! :) 

Meidän matka alkoi lauantaina junamatkalla Helsingistä Turkuun. Matkaan oli tietysti valmistauduttu jo useamman viikon ajan, ja vielä viime hetkellä taisimme molemmat vaihtaa vielä suurempaan matkalaukkuun - nämä tyllihameet vie nimittäin valtavan paljon tilaa! Vaikka juna ja laiva lähtevät illalla niin kiire meinasi tulla, mutta näppäränä mimminä Mari bongasi meille junasta kahden hengen työskentelyhytin, johon kehtasimme hieman levittäytyä suorittamaan ennakovalmisteluja illan pyörähtelyjä varten! :D 





Junalla on kyllä helppo matkustaa ainakin tässä tapauksessa, kun asumme molemmat pääkaupunkiseudulla junaradan varrella, ja alle kympin ennakkolipulla pääsee Turun Satamaan asti. Ja VR toimi moitteettomasti tällä kertaa; Marilla saattaa olla muutama ei-niin-mukava muisto junamatkailusta.. Eksotiikkaa ei retkestä silti puuttunut, oltiin Turun alueella kyllä aivan turisteina (eikä taidettu olla ainoita;) :D

Laivaan kuitenkin päästiin, ja pakko sanoa, että kyllä puitteet olivat ihan perus seaside-hytillä jotain ihan muuta kuin lapsuudesta tutuilla humppalaivoilla.. Kaikki on vielä uutta ja modernia, ja laiva itsessään on ihan älyttömän hiljainen, ja kun meri oli peilityyni koko viikonlopun ajan, emme edes huomanneet, milloin olemme liikkeellä ja milloin satamassa..!


Nyt se alkaa!

Hassua hommassa (koko meille entuudestaan melko vieraan teeman ja laivan lisäksi!) oli aikataulu; Grace lähtee Turusta vasta iltayhdeksän maissa, mikä Helsinki - Tukholma -reitillä tarkoittaa, että ollaan jo saatu etkot aluille ja vasta aletaan laittautua yöelämää varten. Gracella sen sijaan odotti ensimmäinen esiintyjä jo pian lähdön jälkeen, joten laukut oli purettava lennossa ja hilpaistava nopeasti minietkoille laivan hienoon Seamore Champagne Loungeen. Yleensä emme juhlistele samppanjalla, mutta laivan hinnat olivat aika miellyttävät niin, että kuoharin kaupunkihinnalla saikin laivalla vähän parempaa.


Montako hametta (ja alushametta!) tarvitaan miniristeilylle?!

Champagne Aperol ja Rose-Sangria

Kohta mennään!


Illan aikana soitti viisi bändiä, ja vaikka teeman oli rautalankamusiikki, niin joukkoon mahtui monenlaista tyyliä rokista balladeihin. The Soundsien "Emma" kuulosti lapsuuden rallatteluaikojen jälkeen taas ihan kivalta! ;) Relax Trion setti oli eniten meidän mieleen ja tanssittua tuli niin, että kun kolmelta yöllä loppui esitykset, olimme jo aivan valmiita nukkumaan! Ainoa miinus risteilystä Viking Gracelta tulee muuten siitä, että yökolmelta kaikki menee kiinni, eli aamuun asti bilettämisen voi unohtaa - mutta toistaalta kaikilla oli myös taattu yörauha. Ainakin tällä risteilyllä!


Hämäriä kuvia käytävillä - minun hameeni on tällä kertaa uusiokankaasta,
paitakangaspalasista tehtty tilkkukangas oli Eurokankaassa niin ihastuttava,
että se vaan PITI saada mukaan!

Marilla farkkupaloista tehty toppi ja aiemmin täällä blogissa esiintynyt tylliunelma <3
Huomatkaa uusi prototyyppi vyöhön kiinnitettävästä farkkutaskusta!




Hyvin (huonosti) nukuttujen unien jälkeen nousimme tutkimaan laivaa tarkemmin ennen iltapäivän keikkojen alkua.. Ulkona oli aivan käsittämättömän upea keli, tuulensuojassa aurinkoisella paikalla tuli hiki! Syyskuun alussa hellettä, ihanaa luksusta! 

Ja tietysti meidän piti käydä kuvailemassa asujamme, ja allekirjoittanut selvästi tykkää olla enemmän kameran takana kuin edessä.. Ihanassa auringonpaisteessa ja meri-ilmassa unohdimme kokonaan ajatuksemme mennä tutustumaan myös Gracen spa-osastoon - no jäipä jotain tutkittavaa vielä seuraavallekin reissulle! :) 


Ikkunallinen hytti tekee reissusta aina astetta rennomman ja aamuista rauhallisen..

Aamupalaksi saa aikuisena syödä mitä haluaa :D 






Välillä pitää syödä hyvin, että jaksaa, ja nyt tulee laivan suurin kehu: Viking Gracen kaikki maistamamme ruuat ja herkut olivat ensiluokkaisen hyviä, ei mitään vettyneitä sämpylöitä ja kuivuneita lihapullia, vaan hyvin valmistettuja, tuoreita ja maukkaita ruokia ja välipaloja!


Heti ei tunnista kinkku-ananas -pizzaksi :) Namsk!

Olen pitkään unelmoinut ramenista, ja Frank'sistä sitä sai; slurps!


Meidän alkuun hieman erikoiselta tuntunut reissu osoittautui aivan ihanaksi rennotteluksi, ja tulihan siinä muutama kiEMuran tulevaisuuden asiakin suunniteltua; edessä on viime syksyä ja joulunodotusta hieman leppoisampia suunnitelmia, mutta esillä tullaan taas olemaan! Ja eihän nämä reissut tähän lopu, vielä on monia suunnitelmia loppuvuodelle! :) 






Millaisia suunnitelmia teillä on alkaneelle syksylle?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti