lauantai 5. elokuuta 2017

Sormuksia vanhoista farkuista

Mulla oli aiemmassa tekstissä kuva sormuksista, jotka olen valmistanut vanhoista farkuista. Nyt vähän kerron miten helposti ne valmistuu.

Kuva joka aiemmassakin tekstissä on ollut

Farkusta tehtyihin sormuksiin olen käyttänyt pääsääntöisesti vanhoista farkuista irrottamiani vyölenkkejä. Ratkoin ne housuista irti ja siistin niiden päädyt. Myos housun paksuja saumoja ja lahkeen käänteitä voi käyttää. Näissä saattaa jonkinverran kangas purkaantua, mutta kyllä ne silti hyvin kestää käyttöä.

Muutamat vyölenkit ja paksua saumaa farkuista.

Sormukset voi tehdä sellaisenaan ilman mitään tai sitten voi käyttää niittejä koristeeksi. Minä tein molempia. Eli jos niitin laittaa niin ne kannattaa ennen liimausta kiinnittää, niitä noi laittaa yhden tai kuin monta ja monenlaista haluaa. Hyvänä apuna on jonkinlaiset pihdit jolla saa niittien piikit taivutettu kunnolla niin ettei ne  raavi sormien ihoa käytössä. Kokeilin liimata tavallisen koristeen sormukseen siis sellaisen jossa ei ole niittien piikkiä. Käytössä koriste irtosi, siksi päädyinkin niitteihin koristeena.

Mun valikoimaa mitä olin niittejä hankkinut,
 noissa on tosi iso hintaero riippuen mistä ostaa.

Kun halutut koristeet on kiinnitetty niin seuraavaksi olisikin aika liimata vyölenkit sormuksiksi. Ehdottomasti parhaaksi liimaksi olen ainakin tähän mennessä todennut Gutermanin tekstiililiiman

Vasemmalla viedään viimeisi edellisestä liimapurkista. Paketti on
uusiutunut siksi viimeksi pelästyin kaupassa että onko liima lopetettu.


Sormuksia kun alkaa liimailemaan niin tarvitset jotain klipsuja joilla puristat sormukset liiman kuivumisen ajaksi. Sitten vaan liimaa toiseen päätyyn vyölenkistä, kiinnität rinkulaksi ja puristuksiin. Voit yrittää mittailla mikä on sopiva koko, itse vaan tein mitä sattui tulemaan 😜. Tein noita illalla ja jo seuraavana aamuna otin käyttöön.

Sormukset kuivumassa.


Toinen mistä voi tehdä sormuksen: Farkuissa on vetoketjut kiinnitetty niin monella ompeleella ettei niitä todellakaan jaksa ratkoa, mutta tähänkin keksin idean. Eli leikkasin vetoketjun aivan hammasrivin vierestä irti.

Veroketju irroitettu farkuista.

Ja ei muuta kuin liimaa vetimen alapuoleen ja vetoketjun toiseen päähän niin että tulee sormus. Tämä on sitten vähän haasteellisempi saada pysymään suorana puristuksessa. Onnistuin kyllä noilla pienillä klipsuillakin joilla farkkusormukset tein, mutta pidemmät vetoketjut kieritin sormen ympärin kaksikertaa joten näissä pidemmissä ketjuissa käytin isompaa työkalua puristukseen.

Vetoketjusormus puristuksessa.

Olen käyttänyt sormuksia vaikka ja missä, ne on kastunut ym., silti liimaukset on hyvin pitäneet. Ainut mitä kannattaa muistaa on se että farkku venyy. Eli jos sormus aluksi tuntuu tiukalta niin jo päivän jälkeen se on venynyt, joten kannattaa tehdä farkkuisista sormuksista napakoita jotka jopa aluksi vähän puristaa.

Noita löytyy ihan muutama minulta 😂.
 P.S.tossa ei ole kaikki




4 kommenttia: