sunnuntai 23. elokuuta 2020

#äläragee paidat koko perheelle



 Ompelen harvoin pojille, koska olen todennut että usein minun tekeleet jää käyttämättä. Nyt löysin niin hauskan kankaan, joten kysyin pojilta jos ne haluaisivat t-paidat kyseisestä kankaasta. Kangas on Ommellisen Huomaa mut! Tilasin kangasta niin että myös itselle sain paidan.


Kankaita on muutamaa väriä, olisin alkujaan halunnut tummanharmaan, mutta se oli loppuunmyyty. Nyt kun katson valmiita paitoja olen ihan tyytyväinen keltaiseen, vähän väriä vaatetukseen.


Kaavat otin poikien ja omaan paitaan vanhoista Suuri Käsityö-lehdistä.


Tästä lehdestä oman paidan kaava
Tästä lehdestä poikien paidan kaava 
vähän soveltaen.

Etu ja takakappaleen kaavan tein kokonaisena, niin pystyin paremmin sovittamaan tekstit kappaleisiin.


Pojat halusivat mielummin t-paidat. Muutenkin ne syksyllä ja talvella usein käyttää t-paitaa ja hupparia. Näistä tuli samanlaiset, mutta silti erilaiset...vähän niinkuin kaksosetkin ovat.


Itse meinasin ensiksi tehdä taas Aalto-paidan, joita olen jo monta tehnyt. Koska kangasta oli melko paljon, joten sitä riitti pitkähihaiseen. Lähdin selailemaan käsityölehtiä ja löysinkin itseäni miellyttävän kaavan. Inhoan tehdä valmiista kaavoista vaatteita, koska millonkaan ei tiedä vastaavatko ne oikeasti kokoaan. Mittailin ja päädyin, että tällä kertaa kaava näyttäisi olevan ok kokoinen. Poikien paidat tein yhtä kokoa pienemmät, koska kaavat olivat todella isoa kokoa.







Tänään pukeuduttiin koko perhe #äläragee paitoihin ja käytiin uimassa Munkkiniemenrannassa, saa nähdä oliko tälle kesälle/syksylle viimeinen uintireissu.








KAIKKEA HYVÄÄ, PIDETÄÄN HUOLTA ITSESTÄMME JA TOISISTAMME💕!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti