maanantai 26. maaliskuuta 2018

Vir-pojat

Minulle tämä virpomisperinne on täysin vieras lapsuudesta, minä olen vain trullannut pohjanmaalla. Sehän tapahtuu lankalauantaina ja ainakaan sillon aikanaan Trullien ei edes tarvinnut antaa vitsaa palkaksi eikä edes lausua mitään lorua. Ja illalla päästiin katsomaan kokkoa jonka tarkoituksena on karkoittaa noidat pois.

     
Vitsa sulle...
palkka mulle...


Pojat menivät eilen elämänsä ensimmäistä kertaa virpomaan. Toinen jätkä oli vielä aamulla epävarma haluaako edes virpoa, mutta taisi karkit kiinnostaa niin paljon että uskaltautui myös liikenteeseen. Ongelman toi sitten poikien pukeutuminen. En olettanut niiden pukeutuvan noidiksi, mutta mitä keksisi...
Yksi pupupanta tuli ostettua aiemmin ja tietenkin myös toinenkin olisi halunnut olla pupu. No onneksi olen huono viemään vanhoja vaatteita kirppikselle, muistin että kuuluisassa vaatehuoneen kaaoksessa on yksi nalletakki ajalta kun pojat olivat pienempiä. No tietenkin takki oli liian pieni, mutta poisitin niistä hihat niin liivinä se mahtui hyvin päälle. Joten virpojina lähti liikenteeseen pupu ja karhu.

Saanko esitelle Pupu ja Karhu:




Kova oli jännitys kenen ovelle uskaltavat mennä. Pienien epäröintien jälkeen kiertelimme lähinaapurit ja pojat saivat todella paljon karkkeja. Yksi naapurimme oli laittanut kyltin jossa luki SAA VIRPOA, taidan ensi vuodeksi myös tehdä sellaisen niin ei tarvitse virpojien arkailla meidän ovikellon soittamisesta.



Ja tietenkin virpomisten jälkeen piti heti herkutella:



Iltapäivällä suuntasimme ihanassa aurinkoisessa ilmassa Korkeasaareen. Pojat halusivat pitää vielä virpomisasut päällä ja mikäs siinä saatiin varmasti vastaantulijoille edes vähän hymyä huulille. 



Sinne jäivät häkkiin 😉
Karhu kohtasi karhun, mutta toinen
 niistä oli vähän ujo ja meni piiloon...



Tässä meidän hylättyjä virpomisasuja:







Ihanaa Pääsiäistä kaikille! Elämässä kannattaa hassutella, se tuo iloa arkeen.
+Pojat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti