tiistai 15. toukokuuta 2018

Kasvikaapin virkistys

Huh, pakko tulla hetkeksi sisälle viilentymään tuolta helteestä, enpä muista näin kuumaa ja upeaa kevättä! Puutarhassa ja viljelyspalstalla on pitänyt kiirettä, molemmissa on tullut tehtyä isompia parannuksia. Viikonlopun olemme huhkineet pienen japanilaistyyppisen kivipuutarhan kimpussa, mutta siitä kuvia toisella kertaa.

Pari viikonloppua on sen sijaan vierähtänyt kasvikaappini kanssa, josta mainitsinkin edellisessä postauksessa. Hankin sellaisen noin viitisen vuotta sitten (sen kasaaminen oli sellainen projekti, että mieheni kanssa sovimme, ettemme koskaan rakenna itse taloa!), ja se joutui pariksi vuodeksi seisomaan tyhjilleen odottamaan uusia kesiä, kun asuimme Saksassa eikä se mahtunut muuttokuorman mukaan. Ensimmäisenä kesänään se homehtui hieman sisältä, koska täytin sen liian töyteen tomaateilla ja kurkuilla, mutta sapattivuodet kuivattivat puuta, ja kun pesin kaapin kidesoodalla, se oli maalausta vaille kunnossa.


Kaappi ennen pesua, ovikin roikkuu..

Sisäosissa hieman homepilkkua ja muuta töhnää..


Maalin sain ilmaiseksi Kevätmessuilta, missä sai tutustumispurkin talomaalia, jos jaksoi jonottaa - hieman harmaalla taitettu valkoinen vastaa melko hyvin taloyhtiömme väliaitojen sävyjä (tosin nekin kaipaisivat jo pikkuhiljaa uutta maalikerrosta!). Maalaukseen meni yksi lauantai, ja hankalinta oli maalarinteipin poistaminen ikkunoista - älä osta halvinta maalarinteippiä, vaan panosta laatuun! Tunnollisempi tuunaaja olisi irrottanut ikkunanpokat ja poistanut ikkunamuovit maalauksen ajaksi. 


Pesun jälkeen jo paljon parempi!

Ja ekalla maalikerroksella jo lähes hohtava! :) 

Kaapista tuli taas raikas ja talven yli selvinneet pelakuut sekä uudet yrtit pääsivät jo kaappiin asustelemaan! Vielä kun asensimme kaappiin lämpömittarin, niin tuuletuksen tarpeen voi tarkistaa nopeasti - tai jos yöt uhkaavat mennä liian viileiksi. Joku jos vielä viilaisi noita saranoita niin ettei toinen ovi roikkuisi ;) 

No nyt se aita näyttää likaiselta ja maalia kaipaavalta! :D
Terassista puhumattakaan!
Kaappiin pääsee myöhemmin myös chilit ja tomaatit; muut syötävät, kuten pavut ja kesäkurpitsat pääsevät viljelypalstalle kesäkuussa, kun hallanvaara on varmasti ohi..

Kasvatatko sinä jotain, laitatko kesäkukkia? Minulle tämä kasvikaapin tuunauskierros näytti ympärillä olevat puutteet, joten meidän pihan tuunaus siis jatkunee koko kesän.. Olisipa taas sateista ja kylmää, että pääsisi sisään kutomaan sukkia ;) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti